måndag 5 september 2016

Läkarbesök....

Idag var jag hos en öron-näs- och halsspecialist. Jag har sedan en tid tillbaka haft problem med yrsel. Fick en remiss skickad i maj från min vårdcentral men fick tid först nu. Yrseln har blivit bättre. Dock så upptäckte läkaren idag att min högra hörselgång är defekt. Jag har fått höra förr att den hörselgången varit trängre än den vänstra, men inte så mycket som jag fick veta idag. Den är tydligen helt böjd bakåt, åt fel håll. Läkaren kunde inte se något alls med det vanliga undersökningsinstrumentet så han fick ta ett annat för att kunna se ordentligt. Men det var svårt även med det att se. Efter mycket om och men lyckades läkaren se att örat såg bra ut. Han frågade om jag hörde sämre på höger öra, och det gör jag ju. Men det visste jag sen innan. Men den hörselnedsättningen är inte så stor att man gör något åt.
Läkaren hade läst i remissen att jag varit med i en trafikolycka för tio år sedan. Han frågade om jag hade haft blödning från öronen vid olyckan och hur skallskadan jag fick hade sett ut. Jag vet att jag hade blödningar ur öronen vid olyckan och jag beskrev skallskadan så gott jag kunde för läkaren. Läkaren idag trodde att antingen är det en medfödd defekt eller så har olyckan orsakat att hörselgången blivit skadad. Att läkarna jag hade efter olyckan missat det eller missat att berätta det för mig. Men det är tydligen fullt möjligt då jag hade blödningar ur öronen vid olyckan.

I vilket fall som så gör man inget åt det så länge jag inte får problem med örat i form av återkommande inflammationer eller ännu större nedsättning av hörseln än vad jag redan har. Man kan operera men det är ett ganska omfattande ingrepp som inte görs i onödan, förklarade läkaren jag var hos idag. Det som kan vara är att jag lättare får lock för det högra örat, och just då att jag hör sämre på det örat.

Så hur kändes detta?! Det kändes ju bra att varken yrseln var farlig eller att hörselgångens defekt är farlig. Men idag dök det upp ännu en sak som kan ha orsakats av den förrädiska olyckan som hände för så många år sedan. Behöver inte vara så men troligtvis lutar det åt det hållet då jag inte fått veta detta under barndomen. Lite tråkig, samtidigt som det är skönt att få veta. Det är ju som det är och jag klarar mig bra ändå.

Det var lite om dagens besök hos läkaren. Annars har dagen varit bra. Ny vecka har rullat igång. Nu ska jag titta lite på tv.

Trevlig kväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar