onsdag 28 september 2016

Höst, och pumpatjuv....

I morse kom hösten och det med besked. När jag vaknade var det mörkt, riktigt mörkt ute. Blåste för fullt gjorde det också. Men ändå vaknade jag tidigare än vanligt, trots mörkret.


Idag kommer min mamma på besök hos oss efter jobb. Ska bli trevligt att träffa henne. Barnen tycker det är kul när hon kommer också. Ska se om jag kan köpa någon kaka med hem som vi kan fika på.


Funderar på att låsa bloggen. Mest för att jag vill veta vem som läser och inte behöva oroa mig för att det är några som jag inte alls känner till, som läser min blogg.


Just det. Vi har en pumpatjuv hos oss. Vi gjorde ju två pumpalyktor i helgen som vi satte ut utanför ytterdörren. I måndags när vi kom hem så var det ena locket på den ena pumpan borta och även värmeljuset i den var borta. Jag tänkte att det kanske var pojkarna som pillat när jag inte tittat när vi gått ut eller in. Men igår när vi kom hem var locket på den andra pumpan urdraget och låg en bit bort. Det konstiga var att locket till den pumpan låg i botten av pumpan på morgonen, och det är inte helt lätt att få upp det utan att dra i det lite och lirka. Dessutom var värmeljuset borta där också. Värmeljusen var ju dessutom slut, så vad man ska med det till vet jag inte. Funderar på om det är ett djur?! Men vad ska dom med utbrända värmeljus till?! Och inte ett endast spår av något utav det som har försvunnit. Får väl se hur det ser ut när vi kommer hem idag. Igår kom det en liten pojke springandes mot oss och vår trappa när vi kommit hem och skulle upp. Han stannade nedanför trappan och tittade innan han sprang hem igen. Vi har sett honom förr men inte att han kommit springandes mot oss så och kollat in oss och vad vi gjorde. Jag vet ju inte om han visste något om det, känns lite långsökt. Och dessutom kan man knappt se pumporna när man står nedanför trappan. Och om jag inte kan se den så kan ju knappast ett barn se. Men väldigt märkligt är det i alla fall, puts väck!


Jaja, nog om det. Trevlig onsdag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar