fredag 27 maj 2016

Besiktning av bil och installation.

Denna veckan har gått så fort. Kan inte fatta att det redan är fredag. Igår var det då dags för besiktning av min bil. Min fina bror har varit hos mig i tisdags och onsdags efter sitt jobb och kollat och fixat med lamporna på min bil. Han är verkligen en klippa. Han kommer direkt och ställer alltid upp när det är något. Ja, alla mina syskon är fina men när det gäller bilar är min yngsta lillebror en fena :) Trots hans insatser på bilen så blev det ändå ombesiktning om en månad, men inte på lamporna dock. Plasten på lyktorna är för grumliga tydligen och måste åtgärdas, och ett fäste på avgasröret måste lagas. Själva avgasröret var helt men fästet var sönder. Det är ju relativt enkla saker att fixa. Jag ska försöka fixa lyktorna själv men behöver nog lite hjälp av min bror med svetsningen för att laga fästet till avgasröret.


Igår åkte pojkarna till sin pappa. Det var dom glada över. Jag åkte sen till Kävlinge till Musikcaféet för att lyssna på talkshow och popkör. En vän till mig sjunger i kören och även en kollega, så det var därför jag var där. Men hela grejen var bra och rolig. Det var även andra som uppträdde och dom hade som sagt en talkshow med gäster i soffan typ :) Riktig rolig grej faktiskt och väldigt duktiga :)


Idag är det fredag. Jag började jobba lite tidigare för att sen köra hem och öppna för firman som skulle komma och byta ut min kyl och frys och tvättmaskin. Dom skulle komma mellan 10.00 och 13. 00 och dom kom 10.05, vilket jag är väldigt tacksam för. Två killar som drog ut det gamla och installerade det nya. Jag hade varit hemma en stund innan så att jag hann tömma kyl och frys och flyttat lite möbler så att det skulle vara fritt för dom att komma fram. Det tog ca en timme sen var det klart. Jag fixade i ordning lite innan jag sen körde tillbaka till jobbet igen.


Något tråkigt som hände igår var att min mobil gled ur min väska och hela skärmen krossades. Eller inte hela men mer eller mindre hela. Så jäkla typiskt och det gick så fort. Jag har väntat på det, och tänk att "undrar hur länge jag får ha den innan jag krossar skärmen" typ. Och nu hände det. Så jag ringde min operatör och dom sa att jag skulle kontakta försäkringsbolaget och höra med dom. Sen skulle jag gå in i närmsta butik som tillhör min operatör och lämna in den för reparation där. Då får jag även en lånemobil så länge, vilket jag inte får om jag skickar in den. Jag får se. Kanske kan hitta något annat ställe som lagar till en billigare peng men jag vet inte riktigt var jag ska vända mig då. Får väl kolla runt lite. Ska iväg efter jobb och höra mig för. Sen blir det hem och fixa lite för att ikväll köra till min vän.


Imorgon blir det bowling med familjen för att fira mamma som fyllt år :) Ska bli roligt. Efter bowlingen blir det middag. Vi blir sammanlagt 10 stycken. Vi har bokat två banor på två timmar. Kommer bli skoj :)


Nu önskar jag er alla en trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar