måndag 16 januari 2017

Måndag och ny vecka....

Helgen som gick var mysig. I fredags blev det ju då Mc Donalds som barnen önskat. Efter mycket om och men kom vi hem med maten och kunde äta. Efter maten blev det fredagsmys med popcorn och chips och tända ljus :)


Lördagen sen så var vi ute och rastade hund. inte vår hund dock :) Kallt som attans var det. Efter det blev det en tur till lekplatsen innan vi gick hem för att värma oss en stund. Sedan styrde vi bilen mot Toys r us där vi tittade runt lite och pojkarna fick välja leksak för sin julklappspeng som dom fått av min mormor. Efter det blev det en tur till Willys där vi handlade mat till kvällen och lite godis. Pojkarna var så duktiga hela tiden. Resten av kvällen sen spenderades hemma med mat och godis och film.


Igår tog vi upp fighten med Gullen och att få honom att testa boxershorts. Han är duktig nu med att gå på pottan och är ofta torr, och har varit så ett tag nu. Men att just ha boxershorts på sig gillar han inte. Men igår gick det. Efter lite diskussioner fick han dom på sig och hade dom sedan på sig hela dagen. Han testade även nu i helgen att stå och kissa i toaletten istället för att kissa på pottan. Och rätt som det var ville han sitta på toaletten med sådan sittring. Och rätt som det var hade han både gjort nummer ett och två på toaletten. Så glad han var och jag berömde honom massor. Resten av dagen var det bara toaletten som gällde och pottan verkar nu vara ett minne blott :) Vi får väl se hur det går på dagis nu. Han hade ju inte velat sitta på toa där förra veckan och det märkte jag av hemma för helt plötsligt började han kissa i blöjan hemma så det var jag snabb med att styra bort igen. Känns ju lite tokigt om man jobbat med det hemma och sen ska det gå tillbaka för att han har blöja på dagis. Personalen sa att han inte ville testa potta eller toa där. Men det kommer väl. Men det är svårt för honom att skilja på var han får ha blöja och inte har blöja. Därför tyckte jag att vi kör samma överallt men dagis verkar inte så med på det. Vi får se helt enkelt hur det har gått idag och hur det går framöver.


Så ja, ny vecka och nya tag. Längtar efter våren nu. Men i morse var det ju snorkallt. Nästan 10 minus hade vi hemma hos oss när vi körde mot skola och dagis. Till och med frost på insidan av rutan på bilen hade vi. Längtar efter solen och värmen. Slippa skrapa rutorna och inte behöva ta på sig tjocka jackor och tunga skor för att gå ut. Men snart så.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar