söndag 6 januari 2013

Chillardag och nattugglor till barn!


Idag har vi bara tagit det lugnt. Inget planerat vilket varit ganska skönt så här efter helgerna då det varit en del bokat. 
 
Vi började dagen med att tvätta i tvättstugan. Vi har varit lite bekväma och tvättat allt här uppe i lägenheten vilket vi egentligen bara skulle göra i nödfall. Det sa vi i allafall när vi installerade tvättmaskinen här hemma. Men så blev det inte. Vi har dock ingen torktumlare så vi har fått hänga all tvätt vilket har tagit mycket plats i lägenheten och eftersom vi har massor med tvätt var vecka så har det blivit att det har hängt tvätt på tork i princip alltid här hemma. Lite tråkigt, speciellt när man har tvättstuga att utnyttja och dessutom får tvätten TORR på en gång så det bara är till att lägga in i garderoberna direkt, det är inte fy skam :) 
 
Det har varit fint väder idag och i eftermiddags tog vi oss ut en runda hela familjen och Viggo fick leka av sig bland sandlådor och gungor (vi var på mer än ett lekställe). Väl hemma så åkte jag sen iväg och handlade. Köpte lite gott till ikväll och lite mat. Vi åt sen och Viggo fick lite lördagsmys i form av popcorn och choklad. När barnen sen hade somnat såg vi fram emot en lugn och skön kväll framför tv:n, jag och sambon men barnen tyckte annorlunda. Viggo vaknade efter bara någon timmes sömn och har varit omöjlig att natta om, och Vincent ville inte somna i vanlig tid som han brukar eftersom han tog sin seneftermiddagslur lite väl sent så han var pigg och vaken. Efter lite vaggande i famnen somnade till slut Vincent. Sen så blev det till att turas om för mig och sambon, med att försöka få Viggo att somna. Han sover fortfarande inte. Så vår lördag blev inte som vi tänkt oss. Istället för att ta det lugnt i soffan blev det till att försöka få barnen att somna, vilket visade sig inte vara det lättaste idag tydligen! Men så är det med barn, det blir aldrig som man tänkt sig, både på "gott och på ont" ;) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar